1. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a vejci.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná kulajda s houbami a vejci je ‍tradiční česká⁢ polévka, ⁢která⁣ potěší vaše chuťové buňky. V této receptuře se spojují krémová ‌textura, bohatá chuť hřibů ‍a ⁤jemné vejce.‍ Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte‍ své blízké skvělou domácí kuchyní.

Suroviny

  • 500g hub (ideálně ‌žampiony nebo hřiby)
  • 2 cibule
  • 3 ⁢brambory
  • 2 vejce
  • 30g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce ‌octa
  • snítka majoránky
  • petrželová nať
  • sůl, pepř
  • kmín
  • 100ml⁤ smetany ‌ke šlehání

Postup

  1. Na oleji​ opečeme na drobné kousky nakrájené cibuli a houby.
  2. Přidáme oloupané a na kostičky⁤ nakrájené ⁢brambory a zalijeme vodou. Osolíme, ​opepříme a dáme vařit.
  3. Osmažíme na másle hladkou mouku s⁣ octem, zalijeme trochou vody a přidáme do ‌polévky.
  4. Do​ hotové polévky vklepneme vejce a promícháme. ⁤Vaříme ⁤do zhoustnutí. Dochutíme ​majoránkou, petrželovou ⁤natí, kmínem a smetanou.
  5. Podáváme posypané petrželovou ⁤natí a s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *