1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský kuřecí satay je lahodné a pikantní jídlo, které můžete připravit doma snadno a rychle. Chuťový zážitek posílíte marinováním kuřecího masa v exotické směsi koření a omáček. Podávejte s arašídovou omáčkou a na jasmínové rýži pro dokonalou kombinaci indonéských chutí. Zamilujete si toto jednoduché, ale kouzelné pokrm z východní Asie. Nenechte si ujít tento skvělý recept na indonéský kuřecí satay!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička chilli pasta
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pálce naměříme cca 1 cm velké kousky kuřecích prsou.
- V misce smícháme sójovou omáčku, med, nastrouhaný česnek, mletý zázvor, kmín, kurkumu, koriandr, chilli pastu, olej, sůl a pepř.
- Připravenou marinádu nalijeme na kuřecí kousky a necháme marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Kuřecí kousky navlékneme na špejle a upečeme na grilu nebo na pánvi, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené z obou stran.
- Satay podáváme s rýží a omáčkou z arašídového másla nebo rajčatovým dipem.