1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský kuřecí satay.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský kuřecí satay je lahodné a pikantní jídlo, které můžete připravit doma snadno a rychle. Chuťový zážitek posílíte marinováním kuřecího masa v exotické směsi koření a omáček. Podávejte s arašídovou omáčkou a na jasmínové rýži pro dokonalou kombinaci indonéských chutí. Zamilujete si toto jednoduché, ale kouzelné pokrm z východní Asie. Nenechte si ujít tento skvělý recept na indonéský kuřecí satay!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička chilli pasta
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pálce naměříme cca 1 cm velké kousky kuřecích prsou.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, med, nastrouhaný česnek, mletý zázvor, kmín, kurkumu, koriandr, chilli pastu, olej, sůl a pepř.
  3. Připravenou marinádu nalijeme na kuřecí kousky a necháme marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  4. Kuřecí kousky navlékneme na špejle a upečeme na grilu nebo na pánvi, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené z obou stran.
  5. Satay podáváme s rýží a omáčkou z arašídového másla nebo rajčatovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *