1. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská citronová těstovina s pistáciemi je lahodný a osvěžující italský pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá, ale chutná kombinace citronové šťávy, olivového oleje, pistácií a těstoviny vytvoří skvělou kombinaci chutí. Připravte si tento lahodný pokrm a ukažte svým blízkým, jak skvěle dokážete vařit!
Suroviny
- 400g citronové těstoviny
- 100g pistácií
- 2 citrony
- 4 stroužky česneku
- Čerstvá petrželka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek.
- Přidejte na nudle na al dente vařené citronové těstoviny.
- Ještě horké pasty promíchejte se strouhanou kůrou a džusem z citronu.
- Přidejte posekané pistácie a čerstvou petrželku.
- Promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte posypané strouhaným parmazánem.