1. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si klasické české jídlo knedlo-vepřo-zelo se sauerkrautem. Vychutnejte si lahodné knedlíky s vepřovým masem a kyselým zelím, které vám zaručeně zahřejí vaše chuťové buňky. Sledujte recept a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 500g vepřového masa
- 500g kyselého zelí
- 100g cibule
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a rozmačkejte na kaši.
- Přidejte mouku a promíchejte do hladkého těsta. Z těsta vytvarujte knedlíky a uvařte je ve vroucí osolené vodě.
- Nakrájejte vepřové maso na kostky, cibuli na plátky a orestujte na oleji dozlatova. Osolte, opepřete a přidejte kmín.
- Přidejte kousky kyselého zelí a dusťe s vepřovým masem do měkka.
- Podávejte knedlíky se smaženým vepřovým masem a zelím.