1. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se sauerkrautem
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si klasické české jídlo knedlo-vepřo-zelo se ‌sauerkrautem. Vychutnejte si ‍lahodné knedlíky⁤ s vepřovým masem a ‌kyselým zelím,‌ které vám zaručeně zahřejí vaše chuťové buňky. Sledujte recept a připravte si tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 500g vepřového masa
  • 500g kyselého zelí
  • 100g cibule
  • olej na‌ smažení
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si uvařte brambory‌ ve slupce, oloupejte je a rozmačkejte na kaši.
  2. Přidejte mouku a promíchejte do‌ hladkého těsta. Z těsta vytvarujte knedlíky a uvařte je ve ⁤vroucí osolené vodě.
  3. Nakrájejte vepřové maso na kostky, cibuli na plátky a orestujte na oleji dozlatova. Osolte, opepřete a přidejte ​kmín.
  4. Přidejte kousky kyselého​ zelí a dusťe s vepřovým masem do měkka.
  5. Podávejte knedlíky se ⁣smaženým vepřovým masem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *