1. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí rendang s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí rendang s kokosem je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Kombinace měkkého hovězího masa, aromatických koření a sladkého kokosu vytváří neodolatelnou lahůdku, která rozhodně stojí za vyzkoušení. S tímto receptem si můžete dopřát jedinečný zážitek z gastronomie jihovýchodní Asie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Nenechte si ujít tuto lahodnou kombinaci chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (nasekaného na kostky)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek a cibuli, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte koriandr, kurkumu, kmín a papriku a restujte cca 1 minutu.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přilijte kokosové mléko a přidejte cukr a sůl.
  5. Dejte pokojovat na mírném ohni a vařte cca 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
  6. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *