1. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné risotto s houbami a rukolou, které se rychle připraví a skvěle chutná. Tato směs křehké rukoly a aromatických hub je skvělou kombinací na výrazné a zároveň lehké jídlo. S naším receptem Vám risotto zaručeně povede!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 500 g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 150 ml bílého vína
- 1 l hovězího vývaru
- 100 g parmezánu
- rukolou
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte nakrájené houby a osmahněte do měkka.
- Přidejte rýži a nechte chvíli opéct.
- Zalijte bílým vínem a vařte do úplného vypaření.
- Postupně podle potřeby přilévejte hovězí vývar a vařte do měkka.
- Přidejte strouhaný parmezán a promíchejte.
- Přidejte rukolu a promíchejte.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové risotto podávejte ihned.