1. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční český rajčatový guláš s brambory. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost. S příjemnou kořeněnou chutí a krémovou konzistencí jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš recept a užijte si výborné jídlo plné vůní a chutí.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené rajčata, česnek a papriky, a necháme chvíli dusit.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené.
- Přidáme sladkou papriku, kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Necháme vařit do měkka brambor. Případně přilijeme vodu, pokud by se nám guláš příliš zahušťoval.
- Hotový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Dobrou chuť!