31. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský grilovaný steak s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský grilovaný steak s chimichurri je lahodné jídlo, které si zamilujete! Grilovaný steak je perfektně upečený a podávaný s čerstvou a pikantní chimichurri omáčkou, která dodává jídlu nezapomenutelnou chuť. Tento recept je oblíbeným pokrmem v argentinské kuchyni a určitě si ho zamilujete i vy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si autentickou argentinskou kuchyni!

Suroviny

  • 2 kusy argentinských steaků (ribeye nebo flank steak)
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 4 stroužky česneku, nasekaného
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na prípravu marinády zmiešajte olivový olej, vinný ocot, česnek, petržel, oregano, koriander, papriku, soľ a korenie v miske.
  2. Použite marinádu na natrienenie steakov a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
  3. Grilujte steak na grile vyhriatom na strednú teplotu podľa vašej preferencie (krátko pre rare, dlhšie pre medium a well done).
  4. Na prípravu chimichurri zmiešajte nasekanú petržel a česnek s olivovým olejom, vinným octom, soľou a korením. Danú omáčku servírujte k upečenému steaku.
  5. Podávajte argentínsky grilovaný steak s chimichurri na tanieri a nezabudnite si pripraviť hromadu čerstvého chleba na ochutenie.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *