31. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Zaujala vás italská kuchyně? Vyzkoušejte náš recept na křupavé a krémové risotto se žampiony a šafránem. Jedinečná kombinace lahodných ingrediencí, která vás okouzlí svou chutí i vůní. S přesným postupem a kvalitními surovinami se vám podaří připravit dokonalé jídlo, které si zamilujete! Zároveň je to skvělá alternativa pro vegetariány, kteří si rádi dopřejí trochu luxusu na talíři. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ukažte svým blízkým, že jste opravdový kuchařský talent!

Suroviny

  • 200g rýže Arborio
  • 400g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 80ml bílého vína
  • 1 špetka safránu
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř
  • petržel na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a dusíme je do měkka.
  3. Přidejte rýži a restujte s ní minutu, poté zalijte vínem a vařte, dokud víno z větší části nepovře.
  4. Postupně podle potřeby přilévejte horký vývar a za stálého míchání vařte do měkka.
  5. Přidejte šafrán a důkladně promíchejte, ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Přidejte na kousky nakrájené máslo, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *