31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou pečenou kachnu s česnekem a medem, která svým kombinací sladko-kyselé chuti rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je skvělou volbou pro slavnostní večeři nebo rodinnou oslavu. S námi připravíte kachnu, která bude mít šťavnaté maso a křupavou kůži plnou aromatu česneku a medu. Navíc je snadný k přípravě, takže se nemusíte bát ani pokud nejste zkušený kuchař. Jednoduše si následujte krok za krokem náš recept a připravte si lahodné jídlo, které si zamilujete!
Suroviny
- 1 kachna
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce medu
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
- Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a nakrájený česnek.
- Kachnu potřeme směsí z medu a česneku a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- Poté kachnu vložíme do pekáče a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny nebo dokud není kůrčička křupavá.
- Pokud se medová směs začne příliš rychle hnědnout, můžeme kachnu zakrýt alobalem.
- Po upečení necháme kachnu chvíli odpočinout, nakrájíme ji a můžeme podávat s rýží nebo bramborami.