31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s česnekem a medem
zdroj: Recepty 24/7

​Užijte si lahodnou pečenou ​kachnu s česnekem a medem, která ⁣svým kombinací sladko-kyselé chuti rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je⁢ skvělou‍ volbou ⁣pro slavnostní večeři nebo rodinnou⁤ oslavu. ⁣S námi připravíte​ kachnu, která bude mít šťavnaté maso a křupavou kůži plnou aromatu česneku​ a medu.⁣ Navíc ‌je snadný k‍ přípravě, ⁣takže se nemusíte bát ​ani pokud nejste zkušený kuchař. Jednoduše si následujte krok za krokem náš recept a připravte si lahodné ​jídlo, které si zamilujete!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 4 stroužky česneku
  • 4 ⁢lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve ​si předehřejeme ‍troubu ‍na 180 stupňů Celsia.
  2. Kachnu omyjeme, osušíme⁢ a nakrájíme na čtvrtky.
  3. Stroužky česneku‌ oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a nakrájený česnek.
  5. Kachnu potřeme směsí z⁢ medu a česneku a necháme marinovat minimálně 30 minut.
  6. Poté kachnu vložíme do⁣ pekáče a pečeme v troubě asi 1,5​ hodiny‌ nebo dokud ‍není kůrčička křupavá.
  7. Pokud se​ medová směs ‍začne⁣ příliš rychle hnědnout, můžeme kachnu ​zakrýt alobalem.
  8. Po upečení necháme kachnu chvíli ​odpočinout, nakrájíme ‍ji a můžeme podávat s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *