31. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vietnamská hovězí polévka Pho je tradiční asijské jídlo plné lahodných chutí a aromatických vůní. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a zdravou polévku doma a okořeňte svou kuchyni exotickými chuteři z dalekého Východu. S námi bude vaření jednoduché a zábavné!
Suroviny
- 500g hovězího masa (rostové nebo zadní)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička skořice
- 4 kuličky papriky
- 5 lžic rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 400g rýžových nudlí
- 1 limeta
- 1 malá chilli paprička
- čerstvá máta, koriandr a bazalka
- Bean sprouts
Postup
- Na pánev dej osmahnout cibuli, hřebíček, nové koření, skořici a papriku. Po osmažení dej na pánvi zatáhnout vodu a nechat 10 minut vařit.
- V druhém hrnci uvař nudle, nechej okapat.
- Na lžičce rozpust cukr, přidej rybí omáčku.
- Nakrájej maso na velmi tenké nudličky.
- Osol vodu a přidaj nudle, hovězí nudličky a omáčku.
- Polévku dochucuj citronovou šťávou, mletým chilli, cukrem a solí podle chuti.
- Na talíři nebo miskách podávej s nakrájenou limetou, chilli, máta, koriandrem, bazalkou a bean sprouts.