31. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou je lahodná a jednoduchá pochoutka, kterou můžete připravit během pár minut. Křupavý chléb, osvěžující rajčata a aromatická bazalka vytvoří dokonalou kombinaci chutí, kterou si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si opravdový kousek slunce z Itálie.

Suroviny:

  • 4 plátky italského chleba
  • 2 středně velká rajčata
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  1. Chleba opečeme na grilu nebo v troubě do zlatova.
  2. Rajčata nakrájíme na malé kostky a smícháme s nasekanou bazalkou.
  3. Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi s rajčaty a bazalkou.
  4. Přidáme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.
  5. Na opečené plátky chleba rozetřeme připravenou směs a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *