31. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta s rajčaty a bazalkou je lahodná a jednoduchá pochoutka, kterou můžete připravit během pár minut. Křupavý chléb, osvěžující rajčata a aromatická bazalka vytvoří dokonalou kombinaci chutí, kterou si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si opravdový kousek slunce z Itálie.
Suroviny:
- 4 plátky italského chleba
- 2 středně velká rajčata
- 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
- Chleba opečeme na grilu nebo v troubě do zlatova.
- Rajčata nakrájíme na malé kostky a smícháme s nasekanou bazalkou.
- Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi s rajčaty a bazalkou.
- Přidáme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.
- Na opečené plátky chleba rozetřeme připravenou směs a podáváme.