31. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské houbové rizoto s rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný veganský recept na houbové rizoto s rukolou. Jednoduchý a chutný pokrm, který potěší nejen vegany. Základem je krémová rýže, která se spojuje s aromatickými houbami a čerstvou rukolou. Skvělá volba pro milovníky zeleniny a vegetariány. Sledujte náš recept a připravte si ho doma snadno a rychle.

Suroviny:

  • 2 hrsti hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek arborio rýže
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku bílého vína
  • Špetka soli a pepře
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přisypte arborio rýži a restujte krátce, dokud není skleněná.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, až je rýže uvařená a máte krémovou konzistenci.
  6. Přidejte nasekanou rukolu a promíchejte.
  7. Ochutnejte a přidejte případně sůl a pepř podle chuti.
  8. Po dovaření můžete podávat posypané čerstvě nasekanou rukolou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *