31. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské biftečky s chimichurri sauce.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si kulinářskou lahůdku s argentinskými biftečky, podávanými s osvěžující chimichurri omáčkou. Tento recept vás přenese do argentinské kuchyně a potěší vaše chuťové buňky. Připravte si chutné a šťavnaté maso v kombinaci s bylinkovou omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť a vůni. Navštivte náš web a objevte, jak snadno si můžete připravit toto lahodné argentinské pokrm. Buďte kreativní a uvařte si lahodné argentinské biftečky s chimichurri sauce jako profesionální kuchař!

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Čili papričky podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice bieleho octu
  • Soľ a korenie

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme chimichurri sauce. Do mixéra hodíme nadrobno nakrájaný cesnak, čerstvú petržlenovú vňať a čili papričky. Pridáme olivový olej, biely ocot, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť.
  2. Biftek si osolíme a okoreníme z oboch strán. Môžeme ho grillovať alebo opekať na panvici podľa vlastného výberu a preference.
  3. Po upečení biftekov ich servírujeme na tanieri a polejeme chimichurri sauce. Môžeme podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *