31. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si kulinářskou lahůdku s argentinskými biftečky, podávanými s osvěžující chimichurri omáčkou. Tento recept vás přenese do argentinské kuchyně a potěší vaše chuťové buňky. Připravte si chutné a šťavnaté maso v kombinaci s bylinkovou omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť a vůni. Navštivte náš web a objevte, jak snadno si můžete připravit toto lahodné argentinské pokrm. Buďte kreativní a uvařte si lahodné argentinské biftečky s chimichurri sauce jako profesionální kuchař!
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 2 strúčiky cesnaku
- Čerstvá petržlenová vňať
- Čili papričky podľa chuti
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 polievkové lyžice bieleho octu
- Soľ a korenie
Postup
- Na začiatok si pripravíme chimichurri sauce. Do mixéra hodíme nadrobno nakrájaný cesnak, čerstvú petržlenovú vňať a čili papričky. Pridáme olivový olej, biely ocot, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť.
- Biftek si osolíme a okoreníme z oboch strán. Môžeme ho grillovať alebo opekať na panvici podľa vlastného výberu a preference.
- Po upečení biftekov ich servírujeme na tanieri a polejeme chimichurri sauce. Môžeme podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.