31. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italskou specialitu Carbonara s pancettou a vejci. Tato jednoduchá a chutná pasta bude skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si skvělý italský zážitek přímo doma.
Suroviny
- 200g pancetty
- 300g špaget
- 3 vejce
- 100g strouhaného parmezánu
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
Postup
- Na panvici orestujte na olivovom oleji pancettu nakrájanú na drobné kúsky, do zľahka zozlatista.
- V hrnci uvaríte špagety podľa návodu na obale, potom ich scedíte a necháte stručkať.
- V miske zmiešate vajíčka s polovicou parmezánu a osolite a okoreníte podľa chuti.
- Do pancetty na panvicu pridáte scedene špagety a premiešajte.
- Postupne pridávajte vajíčkovú zmes a neustále miešajte, aby nezhustla na kúsky.
- Potom dochutíte soľou a korením a podávate posypané zvyšným parmezánom.