31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Naše receptura na pečeného krocana s nádivkou ‍vám přinese skvělý zážitek z tradičních českých chutí. Krocana pečeme tak‌ dlouho, až má krásně zlatavou kůrku,⁣ a⁤ nádivka vybraná ⁤z‌ kvalitních surovin dodá jídelu to⁤ pravé lahodné aroma. ‍Vyzkoušejte tento​ recept a překvapte své blízké nezapomenutelnou hostinou! ⁤

Suroviny

  • 1 krocan (cca 3-4 ‌kg)
  • 300 g mletého ⁣masa⁢ (hovězí vepřové)
  • 2​ cibule
  • 3 ⁤stroužky česneku
  • 100 g uzeného⁤ masa
  • 100 g slaniny
  • 100 g sušeného pečiva
  • 2 vejce
  • majoránka, sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli a česnek najemno nasekáme a ⁣osmažíme na pánvi dozlatova. Přidáme​ mleté maso, nakrájené uzené maso a slaninu.
  2. Ve větší míse smícháme sušené pečivo ‌nakrájené na kostičky, vejce a směs z pánve. Přidáme majoránku, sůl a ‌pepř a důkladně promícháme.
  3. Krocanovi odstraníme vnitřnosti, osušíme ho papírovým ubrouskem a nádivkou ho naplníme.
  4. Krocan pečeme v předehřáté troubě⁢ na 180°C asi 3 hodiny, pravidelně ho přeléváme vlastní šťávou.
  5. Po upečení necháme krocana chvíli odpočinout a pak můžeme⁢ krájet a podávat s bramborovým salátem ​nebo čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *