31. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Marinované korejské hovězí maso bulgogi.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí bulgogi je tradiční korejské jídlo, které si určitě zamilujete. Marinované tenké plátky hovězího masa jsou skvěle dochucené a chutnají dokonale grilované. Podívejte se na náš recept na marinované korejské hovězí maso Bulgogi a užijte si lahodnou chuť Asie.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. hovězí roštěnka)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého korejského červeného pepře
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, med, sezamový olej, mletou papriku, mletý zázvor, korejský červený pepř, sůl a pepř.
  2. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do marinády. Necháme odležet minimálně 30 minut v lednici.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme maso s marinádou a restujeme dozlatova.
  6. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *