31. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí bulgogi je tradiční korejské jídlo, které si určitě zamilujete. Marinované tenké plátky hovězího masa jsou skvěle dochucené a chutnají dokonale grilované. Podívejte se na náš recept na marinované korejské hovězí maso Bulgogi a užijte si lahodnou chuť Asie.
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí roštěnka)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého korejského červeného pepře
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, med, sezamový olej, mletou papriku, mletý zázvor, korejský červený pepř, sůl a pepř.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do marinády. Necháme odležet minimálně 30 minut v lednici.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme maso s marinádou a restujeme dozlatova.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo zeleninou podle chuti.