31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená husa s červeným zelím.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše recept na lahodnou pečenou husu s aromatickým červeným zelím. Skvělá kombinace křupavé kůrky husy a sladkého zelí vám‍ zaručeně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit tuto tradiční vánoční pochoutku krok za krokem a ohromte své hosty nezapomenutelnou‍ chutí!

Suroviny

  • 1⁣ husa
  • 1 ‌hlava červeného zelí
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • skořice
  • hřebíček

Postup

  1. Nejprve si připravíme husu- vykostíme ji, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme nakrájenou husu a opečeme z obou stran.
  4. Nastrouhané‌ červené zelí přendáme do pekáče, přilijeme trochu vody‌ a dochutíme solí,⁢ pepřem, bobkovým‌ listem, skořicí a hřebíčkem.
  5. Husu položíme na zelí, zakryjeme a pečeme ⁢v troubě při 180°C ⁤po dobu 2 hodin.
  6. Pokud je třeba, během ‍pečení ⁢podléváme výpekem.
  7. Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou⁤ a podávat s knedlíkem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *