30. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s jehněčím a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný a kořeněný recept na kari s jehněčím a rýží? Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který spolehlivě zahřeje bříško a potěší chuťové buňky. S jemně upečeným jehněčím, aromatičkým kari kořením a lahodnou rýží, bude tento pokrm určitě oslavou vašich smyslů. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si tento tradiční indický pokrm přímo z pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme kari koření, promícháme a restujeme dalších pár minut.
  4. Přilijeme kokosové mléko, osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Necháme provařit a zhoustnout omáčku.
  6. S kari podáváme vařenou rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *