30. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je klasické korejské jídlo, které spojuje barevné a chutné ingredience do jedinečného a lahodného pokrmu. Tato směs rýže s grilovaným masem, zeleninou, vejci a fermentovanými omáčkami je nejen lahodná, ale i zdravá a vydatná volba pro vaši další korejskou večeři. Vyzkoušejte tento tradiční recept a pochutnejte si na jedinečných chutích korejské kuchyně.
Suroviny:
- 250g dlouhozrnné rýže
- 300g hovězího masa (např. hovězí plecko)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 50g špenátu
- 3 stroužky česneku
- 4 vajíčka na místo
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- sůl, pepř, olej
Postup:
- V hrnci uvařte rýži podle návodu.
- Maso nakrájejte na nudličky a marinujte v sójové omáčce, cukru, pepři a česneku, nechejte odležet minimálně 30 minut.
- Na pánvi osmahněte maso dozlatova.
- Mrkvi, cuketu a cibuli nakrájejte na tenké proužky a zpáleně orestujte na pánvi s olejem, osolte a opepřete.
- Nakrájejte špenát na menší kousky a krátce osmahněte.
- V pánvi osmažte vajíčka na slunci.
- V misce smíchejte rýži s masem a zeleninou, zakápněte sezamovým olejem a promíchejte.
- Přidejte špenát a vajíčka na slunci.
- Pokud máte k dispozici kimchi, podávejte s ním.