30. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – Korejská směs rýže s grilovaným masem
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je klasické korejské jídlo, které spojuje barevné a chutné ingredience do jedinečného a lahodného pokrmu. Tato směs rýže s grilovaným masem, zeleninou, vejci a fermentovanými omáčkami je nejen lahodná, ale i zdravá a vydatná volba pro vaši další korejskou večeři. Vyzkoušejte tento tradiční recept a pochutnejte si na jedinečných chutích korejské kuchyně.

Suroviny:

  • 250g dlouhozrnné rýže
  • 300g hovězího masa (např. hovězí plecko)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 50g špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 vajíčka na místo
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. V hrnci uvařte rýži podle návodu.
  2. Maso nakrájejte na nudličky a marinujte v sójové omáčce, cukru, pepři a česneku, nechejte odležet minimálně 30 minut.
  3. Na pánvi osmahněte maso dozlatova.
  4. Mrkvi, cuketu a cibuli nakrájejte na tenké proužky a zpáleně orestujte na pánvi s olejem, osolte a opepřete.
  5. Nakrájejte špenát na menší kousky a krátce osmahněte.
  6. V pánvi osmažte vajíčka na slunci.
  7. V misce smíchejte rýži s masem a zeleninou, zakápněte sezamovým olejem a promíchejte.
  8. Přidejte špenát a vajíčka na slunci.
  9. Pokud máte k dispozici kimchi, podávejte s ním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *