30. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční česká svíčková na smetaně s knedlíkem je lahodný pokrm, který rozzáří vaši chuťovou buňku. Naučte se připravit tento oblíbený recept a ukažte svým blízkým, že dokážete vařit jako profesionál. Sledujte postup a užijte si chvíli radosti při každém soustu této lahůdky.
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 petržele
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, nové koření
Postup
- Nastrouhejte cibuli, mrkev a petržel na jemno.
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nastrouhanou zeleninu.
- Přidejte na kosti nakrájenou svíčkovou a zprudka opečte ze všech stran.
- Posypte svíčkovou moukou a zalijte vodou, aby byla masa ponořená.
- Přidejte sůl, pepř a nové koření podle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 1,5-2 hodiny, dokud maso nebude měkké.
- Vymačkejte maso z vývaru a mixérem rozmixujte zeleninu a vývar na hustou omáčku.
- Přidejte smetanu ke šlehání do omáčky a promíchejte.
- Svíčkovou nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a houskovými knedlíky.