30. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečená baklažánová parmazánka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečená baklažánová parmazánka s bazalkou je lahodná a sytá nádobí, která se připravuje snadno a rychle. Tento recept kombinuje křupavý baklažán s krémovým parmazánem a osvěžující bazalkou, výsledkem je skvělá chuťová kombinace, kterou si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku a užijte si plnou chuť a aroma italského středomoří.

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 200g strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme a rúru na 200°C.
  2. Baklažány umyjeme, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky.
  3. Plátky baklažánu osolíme a necháme 15 minút odležať, aby sa zbavili prebytočnej vlahy.
  4. Potom ich osušíme utierkou.
  5. Vymastíme pekáč olejom a ukladáme doň vrstvu plátkov baklažánu.
  6. Posypeme strouhaným parmazánom a pokvapkáme olivovým olejom.
  7. Potom pridáme ďalšiu vrstvu baklažánu a pokračujeme s vrstvou parmazánu a oleja.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým parmazán nezhnedne.
  9. Po vytiahnutí z rúry necháme trochu vychladnúť a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.

Podávame teplé ako prílohu k hlavnému jedlu alebo samostatne s čerstvým chlebom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *