30. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z jehněčího masa s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kari z jehněčího masa s rýží, které potěší vaše chuťové buňky a zahřeje vaše tělo. Tento recept je plný exotických koření a aromatických bylin, které vám přinesou skvělý zážitek z jídla. S námi si jednoduše připravíte chutnou a vydatnou večeři, která se bude líbit celé rodině. Nechte se unést vůní a chutí Indie a jemně dochucených surovin. Není nic lepšího, než si pochutnat na dobroty, které si sami doma připravíte s láskou. Zkuste tento recept hned teď a uvidíte, jak vám bude chutnat!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 hrnek bílé rýže
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm na kostičky nakrájené jehněčí maso dokud nebude zezloutlé.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rozložilo po celém masu.
  4. Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  5. V dalším hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Sůl a pepř přidejte podle chuti a hotové maso podávejte s rýží jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *