30. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na klasické hranolky s kečupem! Tento snadný a chutný pokrm je oblíbený u dětí i dospělých. Stačí jen krájet brambory na tenké plátky, osolit a opepřit a péct v troubě, dokud nezhoustnou a nezezlátnou. Podávejte s lahodným kečupem a můžete si vychutnat křupavou lahůdku kdykoli budete chtít. Naše recept je skvělý i jako zdravější alternativa k fast foodu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- brambory
- sůl
- olej na smažení
- kečup
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
- Surové brambory nechte 10 minut ve studené vodě a poté je osušte na utěrce.
- Smažte hranolky ve vroucím oleji, dokud nebudou zlatavé.
- Vyndejte hranolky a dejte je na papírový ubrousek, aby se odsál ze zbývajícího oleje.
- Posypte hranolky solí a podávejte s kečupem.