30. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Koprová rajská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodnou koprovou rajskou polévku podle tradičního českého receptu. Tato lehká a osvěžující polévka z rajčat a kopru je ideální na teplé letní dny. Podávejte s křupavým chlebem nebo sýrovými grilovanými toustovými kostkami. Navíc je velmi snadno a rychle připravitelná, takže si můžete dopřát chutný oběd nebo večeři kdykoli budete chtít.

Suroviny

  • 800g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce másla
  • 1 svazeček kopru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rajčata oloupejte vroucí vodou a nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli, brambory, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli. Přidejte brambory, mrkev a petržel a restujte dozlatova.
  4. Přisypte hladkou mouku, smíchejte a podlijte horkou vodou.
  5. Přidejte rajčata, cukr, očet a vařte 20 minut.
  6. Po uvaření přidejte máslo, nasekaný kopr a dochuťte solí a pepřem.
  7. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *