30. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kokosový krevetový karí.
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté krevety podávané s omáčkou z kokosového mléka a exotickým kořením ve formě lahodného kokosového krevetového karí. Skvělá volba pro ty, kteří milují kombinaci mořských plodů a pikantních chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a okusme lahodnosti tradiční asijské kuchyně.

Suroviny

  • 400g krevet
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • ryžové nebo jasmínové rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte kokosový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte kari pastu, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Po chvíli přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Podávejte s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *