30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli s riccottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na domácí ravioli plněné riccottou a špenátem. Tato lahodná kombinace italských těstovin s jemnou náplní zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vytvořte si skvělý italský pokrm přímo z pohodlí vaší kuchyně s tímto jednoduchým receptem.

Suroviny

  • 500 g ravioli těsta
  • 250 g ricotty
  • 200 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň. Ve velké misce smíchejte ricottu s jemně nasekaným špenátem a prolisovaným česnekem. Přidejte ¾ strouhaného parmezánu a dochuťte solí a pepřem.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte ravioli těsto podle návodu na obalu, dokud nevyplavou na povrch.
  3. Hotová ravioli sceďte a nechte chvíli okapat.
  4. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a dejte na něj ravioli. Opečte je dozlatova z obou stran.
  5. Servírujte na talíř a posypte zbývajícím strouhaným parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *