30. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Phở bo – Vientnamská hovězí nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở bo je tradiční vietnamská hovězí nudlová polévka plná exotických chutí a vůní. Vyzkoušejte tento autentický recept a připravte si lahodnou polévku doma! Naučte se, jak udělat správný vývar, jak vařit nudle a jak dokonale dochutit polévku bylinkami a kořením. Pojďte objevit lahodnou vietnamskou kuchyni s touto úžasnou polévkou Phở bo!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (může být i hovězí kousky z kýty nebo roštěnky)
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 hřebíček malého kardamomu
  • 1 lžička celých koriandrových semínek
  • 1 palce zázvoru, na plátky nakrájeného
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 3 l hovězího vývaru
  • 250g rýžových nudlí
  • 2 papriky chili, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • čerstvá koriandrová nať a mátové lístky k podávání

Postup:

  1. Na plechovce opékejte cibuli, hřebíček, malý kardamom a koriandrová semínka, dokud nebudou voňavé.
  2. Pak přidejte práškový skořice a zázvor.
  3. Přidejte hovězí maso a promíchejte, aby se maso obalilo kořením a rajčata se trochu rozmačkala.
  4. Po 1 minutě, masa přidejte rybí omáčku a cukr, promíchejte a nechte 30 minut vařit.
  5. Osolte a oslaďte rajčata dle chuti. Nakonec přidejte polévku, pokud je třeba, aby se masa valily ve vodě.
  6. Ve velkém hrnci dejte vařit 3 l hovězího vývaru.
  7. Přidejte masovou směs s rybí omáčkou, pak pod vaření ve vodě a vařte dalších 30 minut.
  8. Dokud se vaří polévka, vařte vodu v jiném hrnci, dejte do hrnce rýžové nudle a vařte je dle návodu na obalu.
  9. Omývejte nudlové vařiče studenou vodou a osušte je.
  10. Po vaření je nakrájejte na střední kousky.
  11. Přidejte nasekané chili papriky a hojně posypte mětý listy a koriandrovou natí.
  12. Podávejte horké s tácem s fialovými omáčkami, koprem, chilí papričkami, limetkovou šťávou a slanými záprdky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *