30. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou Lasagni Bolognese s vrstvami parmazánu. Tento recept vás dostane svou chutí a autentickým italským aroma. Připravte si ho doma a pozvěte své blízké na skvělý italský večeře.
Suroviny
- 500g hovězího masa mletého
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 400g rajčatového protlaku
- 200ml bílého vína
- 200ml mléka
- 400g sušených lasagní
- 200g parmazánu
- olej, sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Přidejte mleté maso a smažte dozlatova.
- Přilijte bílé víno a vařte, dokud nezůstane jen malé množství tekutiny.
- Přidejte rajčatový protlak a nechte vařit asi 20 minut. Osolte, opepřete a přidejte oregano a bazalku.
- V jiném hrnci přiveďte mléko k varu a rozmíchejte s lžící oleje a trochou soli.
- Do zapékací mísy nalejte trochu rajčatové směsi, naskládejte vrstvu sušených lasagní, potřete mléčnou směsí a posypte parmazánem. Postup opakujte, dokud nedojdou suroviny.
- Lasagne pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud nezhoustne a nezezlátne na povrchu.