29. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravější varianta tradičních karbanátků v podobě květákových karbanátků se šťouchanými bramborami. Skvělá a chutná alternativa pro celou rodinu plná zeleniny a bílkovin. Vyzkoušejte tento snadný recept a pochutnejte si na lahodném jídle plném vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 menší květák
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, paprika, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte květák na drobně a nechte ho cca 10 minut provařit ve vroucí osolené vodě. Poté sceďte a nechte vychladnout.
- Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je do měkka. Poté je sceďte a rozmixujte na kaši.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou.
- Přidejte vejce a promíchejte. Postupně přisypávejte strouhanku, dokud nezískáte formovatelnou hmotu.
- Z hmoty vytvořte karbanátky, které osmahněte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
- Smažte je cca 5 minut z každé strany. Podávejte s šťouchanými bramborami a ozdobte petrželkou.