29. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové karbanátky se šťouchanými bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

Zdravější varianta tradičních karbanátků v podobě květákových karbanátků se šťouchanými bramborami. Skvělá a chutná alternativa pro celou rodinu plná zeleniny a bílkovin. Vyzkoušejte tento snadný recept a pochutnejte si na lahodném jídle plném vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, paprika, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte květák na drobně a nechte ho cca 10 minut provařit ve vroucí osolené vodě. Poté sceďte a nechte vychladnout.
  2. Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je do měkka. Poté je sceďte a rozmixujte na kaši.
  3. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou.
  4. Přidejte vejce a promíchejte. Postupně přisypávejte strouhanku, dokud nezískáte formovatelnou hmotu.
  5. Z hmoty vytvořte karbanátky, které osmahněte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
  6. Smažte je cca 5 minut z každé strany. Podávejte s šťouchanými bramborami a ozdobte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *