29. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční italský dezert s názvem Cannoli s ricottou a citronem. Tento lahodný recept kombinuje křehké těsto plněné krémovou ricottou a osvěžujícím citronovým aroma. Připravte si tento delikátní dezert a nadchněte své chuťové buňky.
Suroviny
- 300g ricotty
- 100g cukru
- 1 citron (šťáva a kůra)
- 200g hladké mouky
- 50g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
- kandovaná kůra citronu na ozdobu
Postup
- Smíchejte ricottu s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Dejte do lednice odpočinout.
- V míse smíchejte hladkou mouku s máslem, vejcem a solí. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout alespoň 30 minut v lednici.
- Vytvořte z těsta malé kuličky a vyválejte je na tenké placky. Ohřejte olej na pánvi a smažte placky z obou stran dozlatova. Nechte vychladnout.
- Naplněte vykynutou směsí cannoli a ozdobte kandovanou citronovou kůrou.
- Cannoli s ricottou a citronem podávejte alespoň 30 minut po naplnění, aby těsto nabobtnalo.