28. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská polévka připravená z vídeňského hovězího vývaru, dochucená exotickými kořeními a podávaná s nudlemi a čerstvými bylinkami. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okusíte autentický vietnamský chuťový zážitek.
Suroviny
- 400g hovězího masa (např. jalovice, krkovička)
- 5 l vody
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 skořice
- 2 hřebíčky
- plátek zázvoru
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- rybí omáčka
- čerstvý koriandr, bazalka, mátové listy, lístek salátového čínského salátu
- límec
- hrst fazolek
- třtinový cukr
- kubíčky hovězího vývaru
Postup
- Na pánvi smažte cibuli, až zezloutne.
- Potom dejte do velkého hrnce 5 l vody a vařte.
- Potom přidejte cibuli, hřebíčky, skořici, hřebíček, plátek zázvoru.
- Všechno nechte vařit 2 hodiny.
- Poté maso odstraňte a proceďte polévku.
- Nakrájejte maso.
- Znovu dejte do polévky a přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, mraženou fazolku nebo zelenookra.
- Na talíři podávejte s vařenou vodou, hrstkou vajec, osolte a pokapejte sojovou omáčkou.