28. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo vídeňský hovězí vývar
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je tradiční vietnamská polévka připravená z vídeňského hovězího vývaru, dochucená exotickými kořeními a podávaná s nudlemi a čerstvými bylinkami. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okusíte autentický vietnamský chuťový zážitek.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (např. jalovice, krkovička)
  • 5 l vody
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 skořice
  • 2 hřebíčky
  • plátek zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • rybí omáčka
  • čerstvý koriandr, bazalka, mátové listy, lístek salátového čínského salátu
  • límec
  • hrst fazolek
  • třtinový cukr
  • kubíčky hovězího vývaru

Postup

  1. Na pánvi smažte cibuli, až zezloutne.
  2. Potom dejte do velkého hrnce 5 l vody a vařte.
  3. Potom přidejte cibuli, hřebíčky, skořici, hřebíček, plátek zázvoru.
  4. Všechno nechte vařit 2 hodiny.
  5. Poté maso odstraňte a proceďte polévku.
  6. Nakrájejte maso.
  7. Znovu dejte do polévky a přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, mraženou fazolku nebo zelenookra.
  8. Na talíři podávejte s vařenou vodou, hrstkou vajec, osolte a pokapejte sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *