28. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italské jídlo s kuřecím cacciatore s rajčaty a olivami, které je plné bohatých chutí a aromatických vůní. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na servírování jak pro rodinné večeře, tak i pro návštěvy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 100g černých oliv
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezjemní.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékejte je, dokud nezezlátou.
- Přidejte rajčata z konzervy, olivy, oregano, tymián, sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte pokrm dusit asi 20 minut, dokud kuře není kompletně uvařené a omáčka není zahuštěná.
- Pokrm podávejte s rýží nebo těstovinami a ozdobte bylinkami.