27. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné zelené thajské kari s kuřecím masem. Tento exotický pokrm plný exotických chutí a aromatických koření vás zaručeně ohromí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělé jídlo plné tradiční thajské chuťové bomby.
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 200g bambusových výhonků
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky zeleného kari pasty
- 1 lžička kari prášku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud není málo růžové.
- Přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Poté přidáme bambusové výhonky, zalijeme kokosovým mlékem a přidáme zelenou kari pastu a kari prášek.
- Podle chuti osolíme a opepříme a necháme vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Smažený thajský kari podáváme s rýží. Dobrou chuť!