27. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara domácí recept – Klasická italská pochoutka plná smetany, vajec, slaniny a sýra pecorino. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou variantu oblíbeného jídla přímo z pohodlí domova!
Suroviny
- 400 g penně
- 200 g pancetty
- 4 žloutky
- 100 g parmazánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou pancettu a necháme zchladnout.
- V hrnci uvaříme penne al dente podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
- Ve velké míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Přidáme trochu vody z vaření těstovin a smícháme s připravenou pancettou.
- Směs pak rychle vmícháme do uvařených a sceděných penní. Důkladně promícháme.
- Penne alla carbonara můžeme posypat ještě parmazánem a podávat ihned. Dobrou chuť!