27. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara domácí recept.
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara domácí recept – Klasická italská pochoutka plná smetany, vajec, slaniny a sýra pecorino. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou variantu oblíbeného jídla přímo z pohodlí domova!

Suroviny

  • 400 g penně
  • 200 g pancetty
  • 4 žloutky
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou pancettu a necháme zchladnout.
  2. V hrnci uvaříme penne al dente podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
  3. Ve velké míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  4. Přidáme trochu vody z vaření těstovin a smícháme s připravenou pancettou.
  5. Směs pak rychle vmícháme do uvařených a sceděných penní. Důkladně promícháme.
  6. Penne alla carbonara můžeme posypat ještě parmazánem a podávat ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *