26. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi pajdajón.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte nový recept na tradiční korejské jídlo – kimchi pajdajón. Tato pikantní a osvěžující směs kimchi zelí a rýže vás okouzlí svou jedinečnou chutí a vůní. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si můžete vychutnat lahodný pokrm během chvilky. Nechte se unést exotickými chutěmi Koreje a připravte si kimchi pajdajón ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 200g mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření kimchi
  • 1 lžička sezamového oleje
  • rybí filé
  • vařená rýže

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky, cibuli nakrájejte na plátky a česnek na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, česnek a nechte zesklovatět. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, koření kimchi a vařte asi 3 minuty.
  3. Přidejte nakrájené čínské zelí, mrkev a smažte asi 5 minut. Nakonec přidejte rybí filé a nechte provařit.
  4. Smažte vařenou rýži na pánvi s trochou oleje. Na talíři servírujte hotový kimchi pajdajón s rýží a případně posypte sezamovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *