26. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas de carne jsou lahodné plněné pečivo, které si zamilují milovníci argentinské kuchyně. Tento recept přináší krok za krokem návod, jak připravit křehké těsto a náplň z mletého masa, cibule, rajčat a aromatických koření. Inspirujte se argentinskou kulturou a uvařte si doma tyto lahodné empanadas de carne.
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- světlé víno
- olivový olej
- koriandr
- kumin
- sůl a pepř
- listové těsto
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nasekanou papriku a rajče a restujte do změknutí.
- Přisypte mleté maso a ještě chvilku smažte.
- Přidejte koriandr, kumin, sůl a pepř podle chuti a zalijte světlým vínem.
- Na pomalu dusit asi 20 minut, dokud se omáčka nesvaří.
- Podle potřeby přidejte vodu.
- Hotovou směs nechte vychladnout.
- Listové těsto rozválejte a vykrájejte kruhy, na které položte lžíci masa.
- Kruhy přeložte a uzavřete pečicím lepícím těstem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou empanadas zlatavé.