26. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská minestrone polévka
zdroj: Recepty 24/7

Italská minestrone polévka je lahodná a výživná polévka plná zeleniny, fazolí a ovoce. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si tu nejlepší italskou polévku doma!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 400 g krájených rajčat
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 g fazolí (např. cizrna, fazolové lusky)
  • 100 g krájeného špenátu
  • 1 lžíce italských bylinek
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř
  • Parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte mrkev, celer a bramboru a restujte dalších pár minut.
  3. Nalijte do hrnce krájená rajčata a zeleninový vývar, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  4. Přidejte fazole, špenát a italské bylinky a vařte dalších 10 minut.
  5. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *