26. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská minestrone polévka je lahodná a výživná polévka plná zeleniny, fazolí a ovoce. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si tu nejlepší italskou polévku doma!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
- 1 brambora, nakrájená na kostičky
- 400 g krájených rajčat
- 800 ml zeleninového vývaru
- 200 g fazolí (např. cizrna, fazolové lusky)
- 100 g krájeného špenátu
- 1 lžíce italských bylinek
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
- Parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte mrkev, celer a bramboru a restujte dalších pár minut.
- Nalijte do hrnce krájená rajčata a zeleninový vývar, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Přidejte fazole, špenát a italské bylinky a vařte dalších 10 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané strouhaným parmazánem.