25. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi z černého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Zaujímejte svoje chuťové pohárky s tradičním korejským kimchi z černého zelí! Tento lahodný fermentovaný pokrm je plný chuti a zdraví pro váš trávicí systém. Naučte se připravit si ho sami doma a ochutnejte autentickou korejskou kuchyni. Sledujte náš recept a dejte svému jídlu exotický nádech!

Suroviny

  • 1 hlávka černého zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 1 pór
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rybího cukru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice morskej soli
  • 1 lyžica korenenej papriky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica rascovyh semienok

Postup

  1. Černé zelí nasekáme na tenké prúžky a zasypeme soľou. Necháme odstáť aspoň hodinu, aby zelí zmäklo.
  2. Mrkvu a pór nastrúhame na tenké prúžky a cesnak jemne nasekáme.
  3. V miske zmiešame rybí cukor, sójovú omáčku, koreniny a rascové semienka.
  4. Všetky prísady zmiešame do zelí a dôkladne premiešame.
  5. Potom kimchi prenášame do sklenenej nádoby a dobre zatlačíme, aby nevznikol vzduchový priestor.
  6. Nádobu zakryjeme a necháme pri izbovej teplote ukysnúť minimálne 2 dni.
  7. Hotový kimchi uchovávajte v chladničke a môžete konzumovať ako prílohu k rôznym jedlám.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *