25. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s krevetami a rajčaty, které se rychle připraví a jistě potěší všechny milovníky mořských plodů. Tento recept je perfektní volbou pro večeři plnou chuti a lákavých vůní!

Suroviny

  • 200g krevet
  • 200g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli, nakrájejte rajčata na malé kousky a oloupněte krevety.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a krevety, poté přidejte rajčata a nechte chvíli dusit.
  3. Přidejte rýži na risotto a nechte ji chvíli osmahnout, zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit podle pokynů na obalu rýže.
  4. Při vaření občas míchejte, aby se rýže nepřipálila. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Pokud je rýže uvařená, můžete přidat nasekanou čerstvou petrželku a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *