24. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou houbovou polévku s pohankou, která vás zahřeje v chladných dnech. Tento recept je snadný na přípravu a plný bohatého houbového aroma. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky hříbků. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100g pohanky
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmažte na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a orestujte.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a krátce restujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí zeleniny.
- Přidejte pohanku a vařte dalších 15 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a majoránkou podle chuti.