24. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbová polévka s pohankou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou houbovou polévku s pohankou, která vás zahřeje v chladných dnech. Tento recept je snadný na přípravu a plný bohatého houbového aroma. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky hříbků. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100g pohanky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmažte na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a orestujte.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a krátce restujte.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí zeleniny.
  5. Přidejte pohanku a vařte dalších 15 minut.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a majoránkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *