24. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéská polévka s masovými kuličkami
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská polévka plná lahodných masových kuliček. Naučte se, jak připravit tento exotický pokrm doma a dopřát si chuťovou explozi z východní Asie. Sledujte náš recept a nechte se unést exotickými vůněmi a chutěmi!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 200g mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička sody bikarbonátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžíce kuličky z lepku (facultative)
  • drcený bílý pepř, koriandr, kmin a chilli podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte masové kuličky – maso, stroužky česneku a zázvor nakrájejte na menší kousky a rozmixujte v mixéru.
  2. Přidejte mouku, vejce, sodu bikarbonátu, sůl, cukr, bílý pepř a strouhanou cibuli a důkladně promíchejte.
  3. Formujte z této směsi malé kuličky a dejte je na chvíli odpočinout.
  4. Mezitím si připravte vývar – ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte smaženou cibuli, kmin, koriandr a chilli.
  5. Přilijte vodu a vařte vývar asi 15-20 minut, než začne lehce bublat.
  6. Do vroucího vývaru opatrně vložte masové kuličky a vařte dalších 10-15 minut, dokud nejsou plně uvařené.
  7. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte ještě solí a pepřem, podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *