24. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Lomo saltado s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chuťový zážitek se peruánským jídlem lomo saltado s rýží. Ochutnejte lahodné kombinace grilovaného masa, zeleniny a rýže v jednom pokrmu. Získejte recept a připravte si exotickou chuť Peru doma!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (řez lomo)
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Peperoncino podle chuti
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve nakrájejte maso na tenké proužky a osolte, opepřete a kořením kmínem a paprikou.
  2. Na rozpáleném oleji osmažte maso dozlatova a přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a rajče a nechte chvíli podusit.
  4. Přidejte sójovou omáčku, peperoncino a šťávu z limety.
  5. Osvěžte solí a pepřem a dochuťte podle potřeby.
  6. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *