24. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Smažené rizoto s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné smažené rizoto s krevetami, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Jednoduchý a rychlý recept, který můžete připravit i jako lehkou večeři nebo oběd. Zkombinujte plnotučný rýžový pokrm s mořskými plody a nechte se unést výtečnou kombinací chutí.

Suroviny:

  • 250g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže na rizoto
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve očistěte krevety a odstraňte jim střeva. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte krevety z obou stran dozlatova. Poté je odložte stranou.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  3. Přidejte rýži a restujte ji dozlatova. Poté zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
  5. Když je rýže měkká, stačí už jen zapnout plotýnku a vmíchat do rizota namíchaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Na závěr vmícháme do rizota smažené krevety a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *