23. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční pikantní zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka plná pikantních chutí a probiotik, které prospívají trávení. Naučte se připravit si domácí kimchi a pochlubte se nejen svými vařečními dovednostmi, ale i zdravým jídlem plným chuti. S tímto receptem na tradiční pikantní zelí už nebudete muset chodit do korejské restaurace. Bon appétit!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce mleté čili papričky

Postup

  1. Na začátku si připravíme zelí, které omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kusy.
  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek prolisujeme.
  3. V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli a česnek a přidáme sůl, cukr, papriku, rybí omáčku, zázvor a čili papričku. Vše důkladně promícháme.
  4. Poté necháme směs odpočívat přibližně hodinu, aby se zelí změkčilo a koření prolnulo do zelí.
  5. Pak směs nasypeme do skleněné nádoby s víkem a necháme fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2 dny, ideálně však týden.
  6. Hotové kimchi můžeme skladovat v lednici a konzumovat jako přílohu k různým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *