23. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělá italská cibulová polévka s chlebem, která potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský recept je jednoduchý na přípravu a plný lahodných chutí. Vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo předkrm a dopřejte si kousek slunečné Itálie přímo v pohodlí vaší domácnosti. S chutí italské cibulové polévky si rozhodně užijete skvělou chuťovou orgii. Buon appetito!
Suroviny
- 4 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky pepř
- 1 lžíce balsamikového octa
- 1 l vývaru
- čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
- křupavý italský chléb
Postup
- Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké plátky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
- Přidejte cibuli a smažte na nízké teplotě asi 20 minut, dokud cibule nezměknou a zhnědnou.
- Přidejte cukr, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a balsamikový ocet. Vařte ještě 5 minut.
- Přilijte vývar a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud cibule nejsou měkké.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Hotovou polévku podávejte posypanou čerstvě nasekanou petrželkou a křupavým italským chlebem.