23. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská cibulová polévka s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělá italská cibulová polévka s chlebem, která potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský recept je jednoduchý na přípravu a plný lahodných chutí. Vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo předkrm a dopřejte si kousek slunečné Itálie přímo v pohodlí vaší domácnosti. S chutí italské cibulové polévky si rozhodně užijete skvělou chuťovou orgii. Buon appetito!

Suroviny

  • 4 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 1 l vývaru
  • čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
  • křupavý italský chléb

Postup

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
  3. Přidejte cibuli a smažte na nízké teplotě asi 20 minut, dokud cibule nezměknou a zhnědnou.
  4. Přidejte cukr, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a balsamikový ocet. Vařte ještě 5 minut.
  5. Přilijte vývar a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud cibule nejsou měkké.
  6. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  7. Hotovou polévku podávejte posypanou čerstvě nasekanou petrželkou a křupavým italským chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *