21. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se špenátem a sýrem, které je dokonalou kombinací krémové rýže, šťavnatého špenátu a lahodného sýra. Tento jednoduchý recept se rychle připraví a jistě potěší vaše chuťové buňky. Užijte si chutnou a zdravou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 500ml zeleninového vývaru
- 200g čerstvého špenátu
- 100g tvrdého sýra (např. Parmezán)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- Soľ, čerstvě mletý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na nudli nakrájený špenát a restujte ho, dokud se nesrazí.
- Přidejte rýži a za stálého míchání ji opékejte, dokud nebude průhledná.
- Postupně přilévejte vývar a rýži vařte do měkkého.
- Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte solí a pepřem.
- Rizoto se špenátem a sýrem podávejte horké a posypané sýrem.