21. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo na smetaně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný tradiční český recept na knedlo-zelo-vepřo​ na smetaně. Tento chutný ⁢pokrm ​spojuje měkké ⁢knedlíky, kyselé ⁢zelí ​a jemné kousky vepřového masa zalité bohatou smetanovou omáčkou. Určitě si ho zamilujete! Naučte se, jak ⁤snadno připravit tento lahodný ⁤pokrm a udělejte si radost i svým blízkým.

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 4 kukuřičné knedlíky
  • 1 hlava ‍zelí
  • 200ml smetany
  • sůl, pepř,​ majoránka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme‍ na ‌kostičky⁣ nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme nakrájenou hlavu zelí a dusíme⁤ do měkka.
  3. Přidáme smetanu‍ a necháme provařit.
  4. Přidáme koření​ dle chuti.
  5. Knedlíky ‍uvaříme v osolené ⁤vodě.
  6. Smažíme na pánvi do⁤ zlatova.
  7. Servírujeme horké⁢ s vepřovým ‌masem se zelím⁣ a smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *