20. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné nakládané empanadas s masem, které jsou skvělou volbou pro pikantní občerstvení nebo hlavní chod. Kynuté těsto plněné pikantním masem a nakládanou zeleninou je skvělou kombinací chutí a jistě potěší každého milovníka mexické kuchyně. S naším receptem na nakládané empanadas s masem si připravíte jedinečný a chutný pokrm, který si zamilujete!
Suroviny:
- 250g hladké mouky
- 100g másla
- 1 vejce
- 200g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na přípravu těsta smíchejte mouku s máslem a vejcem a zpracujte hladké těsto. Nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
- Olej rozehřejte na pánvi a orestujte na něm na drobné kostičky nakrájenou cibuli a papriku.
- Přidejte mleté maso a osmažte ho do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- Těsto rozválejte na tenké placičky a naplňte je směsí s masem. Uzavřete je do tvaru empanadas a opékáme na pánvi do zlatova.
- Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako snack.