20. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s citronem a kapary.
zdroj: Recepty 24/7

Zářivě chutná kuřecí piccata s citronem a kapary – italský klasik plný svěžích a kyselých chutí. Vyzkoušejte tento recept na příjemný večeři plný lahodných vjemů!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 citron
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kapar
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce mletého pepře
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve ukuřecí řízky zlehka naklepeme kladívkem a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Citron rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Kapary opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a smažíme kuřecí řízky z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme kapary a orestujeme je asi 1 minutu.
  5. Poté zalijeme bílým vínem a necháme chvíli vařit, dokud se alkohol vyvaří.
  6. Přilijeme kuřecí vývar a citronovou šťávu, promícháme a necháme provařit asi 5 minut.
  7. Hotové piccata můžeme podávat s přílohou dle vlastní chuti, například s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *